"Britten pakten in Griekenland Pakistanen op na aanslagen"

Britse agenten hebben, na de dodelijke bomaanslagen van afgelopen zomer op het Londense openbare vervoer, in Griekenland zeven Pakistaanse immigranten ontvoerd. Dat heeft de advocaat van de Pakistanen, Frangiskos Ragoussis, dinsdag gezegd in het Griekse parlement.

AP Ned

In totaal zijn na de aanslagen ten minste bijna dertig Pakistanen die in Griekenland wonen opgepakt door Britse functionarissen, zei Ragoussis. De zeven Pakistanen werden ondervraagd en na een paar dagen weer vrijgelaten. Ze moesten vertellen of ze familieleden in Londen hadden en of ze die familieleden hadden gesproken voor de aanslagen, aldus Ragoussis.

Het Griekse ministerie van openbare orde ontkende elke betrokkenheid bij de veronderstelde ontvoeringen. Een woordvoerder van het Britse ministerie van buitenlandse zaken weigerde commentaar te geven. Ragoussis toog naar eigen zeggen naar het parlement omdat het Griekse openbaar ministerie zich in een "verdachte stilte" hulde nadat hij daar namens zijn cliënten een klacht had ingediend.