Drie jaar cel voor overvaller uit Bilzen

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft dinsdag een 24-jarige man uit Bilzen wegens een mislukte overval op een nachtwinkel in Bilzen en wegens de diefstal van een wagen bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar.

Belga

De rechter beval tevens de onmiddellijke aanhouding van de man. De Bilzenaar beraamde op 10 november samen met een 29-jarige kompaan een overval op een nachtwinkel in Bilzen. Het duo viel gemaskerd en gewapend de nachtwinkel binnen en wilde er vandoor gaan met de kassa van de nachtwinkel. In het tumult liet de Bilzenaar de kassa evenwel vallen, waarna het tweetal met een scooter wegvluchtte. Bij de poging tot overval viel er ook een schot, maar niemand raakte daarbij gewond. Noch de Bilzenaar, noch diens kompaan verkeerden nog in de wettelijke voorwaarden voor een uitstel van straf. Zij werden in 2001 in een andere zaak al door de correctionele rechtbank van Hasselt wegens gelijkaardige feiten tot een celstraf van twee jaar met gedeeltelijk uitstel veroordeeld en verkeerden thans in een staat van wettelijke herhaling. De kompaan van de Bilzenaar kreeg dinsdag een gevangenisstraf van dertig maanden.

De Bilzenaar stond ook terecht in een tweede zaak van diefstal van een brieventas met inhoud en van een Ford ten nadele van een vrouw uit Borgloon. Die feiten dateren van 24 augustus 2001. De Bilzenaar was die nacht op stap gewest in een dancing in Hasselt en had een wagen gestolen. Toen de politie de Bilzenaar wilde controleren, liet die de wagen staan en vluchtte te voet weg. Hij werd enige tijd later achter een haag van een woning aangetroffen. Hoewel de Bilzenaar ontkende dat hij de wagen gestolen had en hij van onbekenden een lift naar Borgloon gekregen had, hechtte de rechter dinsdag weinig geloof aan die uitleg. De Bilzenaar was bij zijn arrestatie immers in het bezit van de autosleutels en de bankkaart van het slachtoffer. Aan de vrouw moet de Bilzenaar ook nog een schadevergoeding van 3.800 euro betalen.