Jos Vranckx krijgt Sarah-persprijs voor meer psychosociaal welzijn

De eerste driejaarlijkse Sarah-persprijs voor meer psychosociaal welzijn is zaterdag in het cultureel centrum Westrand in Dilbeek toegekend aan Jos Vranckx, journalist bij de krant Gazet van Antwerpen, zo heeft de vzw Sarah, een beweging voor meer psychosociaal welzijn, gemeld.

Belga

De andere genomineerden waren Tom Cochez van de krant De Morgen, Willem J. Duckaert van het tweemaandelijks blad Maar Natuurlijk, Lieve Wouters van het weekblad Kerk en Leven en Caroline Stevens van het weekblad Blik/TV-familie.

De prijs gaat volgens Sarah naar een journalist die een positieve bijdrage geleverd heeft op het terrein van psychosociaal welzijn. Tegelijk zijn deze prijs en de nominaties een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Jos Vranckx maakt al meer dan 30 jaar artikels over maatschappelijke thema's. Ook over depressie heeft hij dikwijls op genuanceerde manier bericht. Deze prijs krijgt hij ook omdat hij tegen de stroom durft inroeien, veel belang hecht aan diepere sociaal-culturele waarden en positieve voorstellen over zingeving formuleert, aldus de mededeling.

De winnaar ontving een waardevol glasraam van kunstglazenier Maurits Nevens. De genomineerden kregen kunstwerken van Greta Gorus, Jozef Bossaert, Stef Kestens en Philippe Meskens.