Nieuwe eigenaar investeert 500.000 euro in domein Bovy in Zolder

De nieuwe eigenaar van het domein Bovy in Heusden-Zolder wil het domein nieuw leven inblazen door allerhande activiteiten te organiseren en zal de komende maanden ruim 500.000 euro investeren in infrastructuurwerken.

Belga

In het vernieuwde domein zullen in eerste instantie achttien jobs gecreëerd worden, zo liet manager Paul Heylen van het domein vrijdag aan de regionale radiozender Radio 2 Limburg weten.

De gemeenteraad van Heusden-Zolder keurde de overdracht van de erfgoedovereenkomst van het domein Bovy van de nv Jodico aan Stan Boiten, de eigenaar van onder andere het themacafé van Racing Genk, eind oktober goed. De eigenaar stelde daarop voormalig Racing Genk-manager Paul Heylen als nieuwe manager aan voor het gezinspark.

De horecagroep rond Boiten heet de verenigingen die vroeger op het domein gevestigd waren, opnieuw welkom en zal fors investeren in de restauratie van de horecazaken. Er zullen ook gastenkamers met een bed- en breakfastformule ingericht worden. Als alles volgens plan verloopt, opent het vernieuwde domein op 24 maart 2006 officieel de deuren.