"dovemansgesprek" tussen directie en bonden bij ING

De vakbonden BBTK en LBC voerden vrijdagmiddag actie aan de ING-zetels in Antwerpen, Brussel en een aantal andere steden.

Belga

Dat gebeurde uit protest tegen de aangekondigde herstructurering die in België een 530-tal werknemers zou treffen. "In de grote steden werden pamfletten uitgedeeld aan de klanten", zei Rudy Auer van de CNE, de Franstalige christelijke bediendenvakbond.

De directie van de bankgroep deelde op 2 november mee dat ze de ondersteunende diensten wil hervormen. "De directie wenst ons te ontmoeten om de sociale voorwaarden van de herstructurering te bespreken, maar dat willen wij niet", herhaalde de vakbondsvertegenwoordiger, die het verder over "een dovemansgesprek" had. "We willen ingaan op de uitnodigingen van de directie, maar zij is niet bevoegd om het herstructureringsproject in te trekken. En dat eisen wij", vervolgde Auer.

Op 14 december komt het gemeenschappelijke vakbondsfront bijeen om de zaak te bespreken. "Dan zullen we de situatie evalueren en beslissen of er nog acties komen", verwittigde de CNE-afgevaardigde.