InBev verwerft grote Chinese brouwerij

De brouwerijgroep InBev staat op het punt om Fujian Sedrin Brewery, een van de grootste brouwerijen in China, te verwerven.

Belga

Dat meldt de New York Times volgens betrouwbare bron. InBev, dat geen commentaar geeft bij het bericht, zou 750 miljoen dollar veil hebben voor het bedrijf.

InBev zou met een hoger bod de concurrenten Heineken en Anheuser-Busch overtroefd hebben. Fujian Sedrin is de op zeven na grootste brouwerij van China en is gelegen in de kustprovincie Fujian. InBev is al sinds 1984 actief in China en is er de op twee na grootste brouwer. Het concern heeft er 21 brouwerijen in de provincies Guangdong, Hunan, Hubei, Hebei, Shandong, Jiangsu en Zhejiang.

De grote concerns trachten hun positie op opkomende markten te versterken, omdat de bierconsumptie in Europa en de VS slabakt. Het bod zou nog moeten worden goedgekeurd door de Chinese overheid. Die verkoopt haar belang van 38,1 procent.

Analist Marc Leemans van Bank Degroof wijst erop dat het voorlopig alleen maar om geruchten gaat. Maar als het bericht klopt en InBev inderdaad het hoogste bod op Fujian Sedrin heeft uitgebracht, zou dat er kunnen op wijzen dat InBev een vrij hoge prijs betaalt. Volgens Leemans zou de financiering van een eventuele overname geen probleem mogen stellen. Eind juni bedroeg de schuldenlast van InBev 4,7 miljard euro en de groep zei toen een stijging tot 5 à 5,5 miljard euro tegen het einde van het jaar te verwachten.

Op Euronext Brussel verloor het aandeel InBev 1,62 procent tot 36,42 euro.

Aangeboden door onze partners