Vliegtuigongeluk Nigeria eist 103 levens

Een vliegtuigongeluk in het zuiden van Nigeria heeft zaterdag aan zeker 103 mensen het leven gekost, aldus de Nigeriaanse burgerluchtvaartdienst.

AP Ned

Een toestel van de Nigeriaanse maatschappij Sosoliso Airlines stortte neer toen het in stormachtig weer probeerde te landen op de luchthaven van de stad Port Harcourt. Woordvoerder Sam Adurogboye van de burgerluchtvaartdienst zei dat volgens sommige berichten zeven inzittenden het ongeluk hebben overleefd.

Het toestel, een DC-9, kwam uit de hoofdstad Abuja. Een luchthavenmedewerker zei dat het vliegtuig compleet in stukken was en dat de plek waar het was neergekomen bezaaid lag met onherkenbaar verbrande lichamen.

In oktober kwamen 117 mensen om het leven toen een Boeing 737-200 van de Nigeriaanse maatschappij Bellview op weg van Lagos naar Abuja neerstortte. De oorzaak van dat ongeluk is nog niet vastgesteld, maar Amerikaanse onderzoekers die de Nigeriaanse autoriteiten assisteren hebben een aanslag uitgesloten, zei een ambtenaar van het Nigeriaanse ministerie van luchtvaart vorige maand.

Sosoliso Airlines is een Nigeriaanse maatschappij die in 1994 werd opgericht. Sinds juli 2000 voert de maatschappij binnenlandse lijndiensten uit. maw7167,7022pg 101742 dec 05GMT