Overlast duiven in Antwerpen aangepakt met duiventillen

Het Antwerpse stadsbestuur gaat twee duiventillen laten plaatsen om het teveel aan duiven en de overlast die ze bezorgen, aan te pakken.

Belga

De ene til komt op het dak van de Stadsschouwburg, de andere (een hangtil) aan de voet van de Chicagoblokken op Linkeroever. De eieren in de tillen zullen vervangen worden door kunsteieren. Met de duiventillen volgt Antwerpen het voorbeeld van Kortrijk. Een te grote concentratie van duiven leidt immers tot de nodige duivenpoep. Het stadsbestuur kiest voor een diervriendelijke oplossing.

De vogels worden niet omgebracht, maar naar een til gelokt. De eieren in de tillen zullen worden vervangen door kalkeieren zodat ze niet uitgebroed worden, zo legde schepen Tuur Van Wallendael vrijdag uit. Daarvoor zal een beroep gedaan worden op vrijwilligers, die de dieren in de tillen ook kunnen verzorgen. De duiventillen zullen zorgen voor minder duiven. Maar de stad wijst erop dat het succes ervan mee afhangt van minder ongecontroleerd wildvoederen van de dieren. Dat kan niet langer en zal strenger beboet worden, aldus het college.

Aangeboden door onze partners