Burgemeester Somers sluit Mechelse cafés in overlastbuurt

Om de aanhoudende overlast in de buurt van de Mechelse Korenmarkt aan te pakken, zal Mechels burgemeester Bart Somers (VLD), na een eerdere sluiting van een telefoonwinkel, eerstdaags ook een café en vzw in die buurt laten sluiten.

Belga

Dit meldt het kabinet van Somers vrijdag. Na de administratieve sluiting van de telefoonwinkel "Banana's" aan de Korenmarkt drie weken geleden moeten nu ook café "De Laatste Zit" aan het Ontvoeringsplein en de vzw "Al Hoceima" aan de Hoogstraat voor drie maanden de deuren sluiten.

Beide zaken zouden al geruime tijd voor overlast zorgen in de buurt. Bij de vzw zou het dan voornamelijk gaan om drugsgerelateerde vormen van criminaliteit. "Uit de vaststellingen van onze politie bleek dat de vzw een trekpleister is voor hinder, overlast en een duidelijke impact heeft op het onveiligheidsgevoel van de buurt. Dat is heel recent ook gebleken uit een opiniepeiling bij de handelaars uit de buurt", zegt Somers.

In café De Laatste Zit hangen volgens de politie buitenlanders rond die illegaal in België verblijven. Het café veroorzaakt "aanhoudend overlast".

Aangeboden door onze partners