Walter Capiau op verkiezingslijst in Koksijde

Voormalig radio- en tv-figuur Walter Capiau zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2006 op de SteM-N-VA lijst van Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen Jan Loones in Koksijde staan.

Belga

BR> Dat maakte de partij donderdag bekend.

Eerder raakte ook al bekend dat Dany Verlinden, de vroegere doelman van Club Brugge, de VLD-lijst van burgemeester Marc Vanden Bussche in Koksijde zal duwen.

Walter Capiau, bekend van onder het VTM-programma Rad van Fortuin, had al politieke plannen voor de laatste parlementsverkiezingen. Toen moest hij echter op dringend doktersadvies inbinden. Nu onderneemt hij een nieuwe poging.

Capiau verbleef al sinds tien jaar regelmatig in Oostduinkerke en woont er sinds een drietal jaar. "In de vele jaren dat ik hier aanwezig ben, heb ik een geweldige evolutie vastgesteld in de ontwikkeling en modernisering van de gemeente", aldus Capiau. "Maar er zijn zeker heel wat nieuwe accenten en perspectieven nodig om het in de nabije toekomst beter te doen. Daarom wil ik mij samen met de SteM-N-VA-groep ten volle inzetten voor een veiliger, ruimere, sociale politieke participatie."

Ex-doelman en Koksijds sportambassadeur Dany Verlinden liet eerder al weten de VLD-lijst in Koksijde te zullen duwen.