Ontwerp-CAO bereikt bij bouwgroep Wienerberger in Maaseik

Bij de afdeling Maaseik van Bouwgroep Wienerberger hebben bonden en directie in de loop van donderdagnamiddag een ontwerp van cao bereikt voor de zestien arbeiders die het bedrijf in het kader van een eerder aangekondigde herstructurering moeten verlaten.

Belga

Volgende week dinsdag komen bonden en directie voor een laatste keer samen om het plan definitief af te ronden of, indien nodig, nog op een aantal punten bij te sturen, zo zegt vakbondsafgevaardigde Vincent Milan van het ACV.

Volgens de vakbondsman is er evenwel een voldoende basis om het sociaal plan door de personeelsleden te laten goedkeuren, zo bleek donderdag na afloop van een personeelsvergadering. Het sociaal plan voorziet in brugpensioen op 52 jaar. Indien het ministerie van Arbeid en Tewerkstelling de aanvraag goedkeurt, kunnen 8 werknemers van de regeling brugpensioen gebruik maken. Deze werknemers zullen naast de wettelijke en sectorale vergoedingen ook kunnen rekenen op een bijkomende dienstjarenpremie.

De zeven werknemers die gedwongen ontslagen zullen worden, zullen kunnen terugvallen op een begeleiding van een tewerkstellingscel, een verbrekingsvergoeding, een gouden handdruk en een regeling van bijbetaling op de werkloosheidsuitkering.

Voor de groep van de blijvers (22 arbeiders) bedongen de bonden het behoud van de bestaande loon - en arbeidsvoorwaarden en een werkzekerheid gedurende een periode van twee jaar.

De directie van Wienerberger kondigde deze maand een herstructurering in de vestiging van Quirynen in Westmalle en in de vestiging van Schouterden in Maaseik aan. De herstructurering in Maaseik heeft betrekking op 16 van de 38 arbeiders.