VLM: sneller in centrum Londen door nieuwe railverbinding

Passagiers die met luchtvaartmaatschappij VLM naar Londen City Airport vliegen, zijn voortaan sneller in het centrum van de Britse hoofdstad dankzij de opening van een railverbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum.

Belga

De uitbreiding van de "Docklands Light Railway" (DLR) werd donderdag geopend door de burgemeester van Londen. De website van de BBC wijst erop dat de nieuwe verbinding een belangrijke rol gaat spelen in het transport in Londen tijdens de Olympische Spelen van 2012.

De uitbreiding van de railverbinding (die deel uitmaakt van de Londense metro) heeft nu al voordelen voor al wie vanuit Londen City Airport naar het centrum van Londen moet. Zo vliegt VLM Airlines vanuit Antwerpen en Brussel naar de kleine luchthaven nabij Londen.

"De snelste oplossing voor wie vanuit die steden naar het centrum van Londen wil", aldus VLM. Het bedrijf wijst erop dat de vlucht 50 minuten duurt en dat men dankzij de DLR op minder dan 75 minuten in Canary Wharf (het zakelijk centrum van Londen) en op minder dan 90 minuten in hartje Londen (Bank Station) staat.