Corruptiezaak Bundesliga: ex-prof Karl krijgt 9 maanden met uitstel

De Duitse ex-profvoetballer Steffen Karl kreeg donderdag van de rechtbank in Berlijn een celstraf van negen maanden voorwaardelijk opgelegd voor zijn aandeel in het corruptieschandaal dat de Duitse Bundesliga trof.

Belga

Karl, die tijdens de feiten voor derdeklasser Chemnitz speelde, is de zesde en laatste verdachte die veroordeeld wordt in de affaire-Hoyzer, de naam van de scheidsrechter die het schandaal in 2005 onthulde.

Na steeds ontkend te hebben betrokken te zijn geweest bij de corruptie, gaf de 35-jarige Karl toch toe dat hij in mei 2004 voor een competitiewedstrijd een ontmoeting had met de Kroaat Ante Sapina, de spilfiguur in deze gokfraude. Sapina, die op 17 november 2 jaar en 11 maanden effectief kreeg na volledige bekentenissen, had Karl voorgesteld om "zijn voet in te houden" in het duel tussen Kiel en Chemnitz (3-0).

Robert Hoyzer (26) kreeg 2 jaar en 5 maanden effectief wegens oplichting in bendevorm, na 70.000 euro te hebben ontvangen voor het manipuleren van verscheidene wedstrijden. Drie andere verdachten, scheidsrechter Dominik Marks en de broers Milan en Philip Sapina, kregen respectievelijk 1,5 jaar met uitstel, 1 jaar en 4 maanden met uitstel en 1 jaar met uitstel.

Aangeboden door onze partners