"Klantvriendelijk"Truiens station zonder zitbanken

6 maanden na de opfrisbeurt van ruim 1 miljoen euro, met veel aandacht voor de klantvriendelijkheid, moeten de dagelijkse treinpendelaars en senioren nog altijd rechtstaan als ze op hun trein wachten in het station van Sint-Truiden. De oude banken zijn weggenomen, omdat ze niet meer in het nieuwe interieur van de wachtzaal pasten. Uit het antwoord van staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens op een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Marleen Govaerts (VB) blijkt dat dat zo blijft.

jforier

“Er zijn volgens de staatssecretaris geen zitbanken gepland in de wachtzaal van Sint-Truiden, zeker niet de komende maanden.” Paul van Aelst, persverantwoordelijke van de NMBS, zegt dat er wél banken komen. “Ze zijn besteld en worden begin volgend jaar geleverd en geplaatst.”

Jongeren hebben intussen van de nood een deugd gemaakt en palmen de verwarmingsradiatoren in als zitbanken. “Voor de oudere mensen is dit onverantwoord, maar wij hebben wel een voorverwarmde zitbank”, zegt Kristof Vanderstraeten.