Houthalen-Helchteren dringend op zoek naar 62 nieuwe inwoners

Houthalen-Helchteren is op zoek naar 62 nieuwe inwoners, en liefst vooraleer het laatste uur van 2005 verstreken is. De gemeente telde gisteren immers exact 29.938 inwoners. Als dat aantal nog voor het einde van dit jaar tot boven de 30.000 stijgt, heeft dat gevolgen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006. Bij decreet is immers bepaald dat een gemeente of stad die 30.000 inwoners telt op de eerste dag van een verkiezingsjaar, recht heeft op 31 gemeenteraadsleden, terwijl Houthalen-Helchteren op dit moment maar 29 raadsleden mag hebben. Bovendien zou dan ook een extra schepenambt uitgereikt mogen worden. Burgemeester Alain Yzermans houdt het inwonerspeil dan ook nauwlettend in het oog.

jforier

“We zijn in blijde verwachting, maar ik vrees dat 31 december te vroeg zal komen. Enkele weken geleden telden we 29.956 koppen, het meeste totnogtoe. Maar door verhuizingen schommelt het peil van dag tot dag. Al moet gezegd dat er duidelijk een stijgende lijn in zit.”

“Die 30.000ste inwoner - baby of volwassene - zullen we uiteraard in de bloemetjes zetten. Als toeristische gemeente mag je erop rekenen dat hij of zij op een originele manier flink verwend zal worden. Liefst voor 31 december, maar we zullen het ook doen als de teller pas na januari op 30.000 komt.”

Aangeboden door onze partners