Syrië meldt dood acht moslimextremisten

Bij een vuurgevecht met veiligheidstroepen in het noorden van Syrië zijn donderdag acht moslimextremisten gedood, heeft het Syrische staatspersbureau SANA bericht.

AP Ned

Het vuurgevecht speelde zich af rond een boerderij in Idlib, 330 kilometer ten noorden van Damascus, waar acht extremisten zich hadden verschanst. Vijf werden doodgeschoten en drie pleegden met explosieven zelfmoord voordat zij gevangen konden worden genomen, aldus SANA.

Het is al de tweede keer deze week dat Syrië melding maakt van gevechten met extremisten in het noorden van het land. Zondag raakten veiligheidstroepen slaags met extremisten die terreuraanslagen zouden willen plegen in de stad Aleppo. Twee extremisten vielen gewond in handen van het Syrische leger, maar bezweken aan hun verwondingen.

Syrië staat onder druk om de extremisten aan te pakken. Volgens de Verenigde Staten biedt het land onderdak aan extremisten die aanvallen in Irak en Israël steunen. De Syrische autoriteiten hebben het dit jaar meermalen zelf met de extremisten aan de stok gehad, met name de radicale Jund al-Sham (Soldaten van Syrië). Deze groep werd in Afghanistan opgericht door Syrische, Palestijnse en Jordaanse extremisten die banden hebben met Abu Musab al-Zarqawi, de leider van Al-Qaida in Irak.

Aangeboden door onze partners