Internationale onderscheiding voor didactische fysicakoffer

Een experimenteerkoffer die aan de Universiteit Antwerpen (UA) werd ontwikkeld om de interesse bij leerlingen secundair onderwijs voor fysica aan te wakkeren, heeft een internationale onderscheiding gekregen. Dat meldt de universiteit.

Belga

Tijdens een congres dat onlangs in het Zwitserse Genève plaatshad, kreeg de koffer de tweede plaats in de Science on Stage Award. Op het gelijknamige congres wisselden enkele honderden wetenschapsleerkrachten uit heel Europa innovatieve lesmethoden en ideeën uit.

Volgens de UA had de jury lof voor de onderwijskwaliteit van de koffer en de mogelijkheden die hij biedt om jongeren te motiveren voor wetenschapsonderwijs. De koffer zit vol met experimenteer- en lesmateriaal voor tientallen fysicaproeven in een klaslokaal.

De koffer werd ontworpen door fysicaleraar Wim Peeters, in samenwerking met professor Joris Dirckx van de Universiteit Antwerpen. Aan de onderscheiding is een prijs van 3.000 euro verbonden. Het geld zal gebruikt worden om het didactisch materiaal uit de koffer te vertalen ten behoeve van het buitenland.

Aangeboden door onze partners