VRT legt prijzen digitaal aanbod-op-aanvraag vast

Voor 5,95 euro per maand of tussen de 0,50 en 1,95 euro per uitzending kunnen kijkers via digitale televisie de programma's van Eén, Canvas en Ketnet zeven dagen lang opnieuw bekijken op aanvraag. Ook uit het archief van de openbare omroep kunnen bepaalde programma's worden herbekeken. De prijs daarvoor varieert eveneens van 0,50 tot 1,95 euro per programma.

Belga

De programma's van de VRT-nieuwsdienst zijn al sinds 11 november gratis op aanvraag te bekijken. Ondertussen werden die uitzendingen al 10.000 keer opgevraagd, meldt de persdienst van de VRT-televisie. Dat er vandaag een uitbreiding zou komen van het aanbod op aanvraag via de digitale weg, was al langer bekend. Alleen naar de prijs bleef het gissen.

Kijkers die een uitzending hebben gemist, kunnen voortaan via de rubriek Net Gemist tot zeven dagen nadien die programma's herbekijken. Er wordt gestart met een aanbod van meer dan 45 verschillende programma's, goed voor meer dan 40 uur opvraagbare video per week. Aankoopprogramma's worden niet aangeboden. Het gaat enkel om programma's waarop de openbare omroep de rechten bezit.

Daarnaast start de VRT met een beperkt aanbod uit zijn archief. Het gaat daarbij om een selectie van "relevante, populaire reeksen en archiefprogramma's die niet meer in het lineaire tv-aanbod terug te vinden zijn", luidt het. De prijs die de openbare omroep aanrekent, is volgens de VRT "niet marktverstorend". Momenteel zijn de programma's van de nieuwsdienst, Net Gemist en Het Archief enkel ter beschikking bij Telenet Digital TV.