Jennifer Aniston klaagt paparazzo aan wegens naaktfoto's

De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston heeft een aanklacht ingediend tegen een fotograaf die met een telelens naaktfoto's van haar heeft genomen.

Belga

Dat is maandag uit gerechtelijke bron vernomen. Volgens Aniston, bekend van de televisieserie "Friends", heeft de fotograaf Peter Brandt vorige maand een "krachtige telelens" gebruikt om haar te fotograferen "in de intimiteit van haar woning" in Malibu (Californië), aldus de tekst van de aanklacht die bij een rechtbank in Los Angeles werd ingediend. De klacht dateert van vrijdag. Nog volgens de aanklacht zou de fotograaf hebben geprobeerd de "illegaal genomen foto's" aan diverse media te verkopen. Jennifer Aniston eist een schadevergoeding en een publicatieverbod van de foto's. In november veroordeelde een Californische rechtbank al een individu dat in augustus de gehuurde villa van de actrice in Malibu was binnengedrongen. Jennifer Aniston (36) is een van de populairste Hollywoodsterren.

Ze speelt op het moment rol na rol: de bioscoopfilm "Derailed" is recentelijk verschenen, de film "Rumor has it" (met Kevin Costner) gaat eind december in première en "The break up" staat voor begin 2006 op het programma. Aniston is dit jaar gescheiden van Brad Pitt en onderhoudt volgens de Amerikaanse boulevardbladen op het moment een relatie met de acteur Vince Vaughn, haar tegenspeler in "The break up".