Belgen zijn rijkste burgers van Europa

De Belgen hebben de Zwitsers ingehaald als rijkste Europeanen. Bijna één op de drie Belgen (31 procent) verklaart meer dan 50.000 euro te bezitten, onroerende goederen niet meegerekend.

Belga

Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Investeringsbarometer van het onderzoeks- en consultancybureau GfK Worldwide. De resultaten van de barometer staan vanaf woensdag te lezen in het weekblad Knack.

Ter vergelijking: het West-Europese gemiddelde bedraagt slechts 13 procent. "We waren tweede, maar hebben nu de Zwitsers bijgebeend", zegt algemeen directeur Mark Hofmans van GfK. "De Belg is echt aan een financiële opmars bezig. Sinds de lente van vorig jaar is het aantal mensen dat verklaart meer dan 50.000 euro te bezitten, gestegen van 23 naar 31", aldus nog Hofmans.

Er is ook een opmerkelijk verschil tussen Vlamingen en Walen. "Achtendertig procent van de Vlamingen bezit meer dan 50.000 euro, tegen 20 procent van de Franstaligen. Dat is een kloof om rekening mee te houden", zegt Hofmans nog.

De GfK-studie bevat nog meer opvallende cijfers. Zo zegt 21 procent van de Belgen in aandelen te beleggen, 10 procent in obligaties en 12 procent in beleggingsfondsen.