ACV plant 24-urenstaking bij sociale parastatalen op 15 december

De christelijke vakbond, sector Openbare Diensten, plant een 24-urenstaking in alle sociale parastatalen op 15 december. De actie gaat gepaard met een betoging naar het kabinet van federaal minister Freya Van den Bossche (sp.a). De christelijke vakbond voert actie uit onvrede met het huidige personeelsbeleid binnen de sociale parastatalen.

Belga

De Openbare Instellingen van de Sociale Zekerheid (OISZ) hebben de regering bijkomende middelen gevraagd in hun begroting 2006. "Maar de regering heeft beslist om voor alle OISZ enkel kredieten toe te kennen voor de uitbetalingen van de competentiepremies van het niveau A (het hoogste niveau) en werd er niets voorzien voor de positieve sancties zoals voor de bevordering van niveau D naar C", zo staat in een persbericht.

"Bijkomend blijft nog steeds gelden dat de RVA, RVP, RSZ en RIZIV samen 10 miljoen euro moeten besparen", luidt het nog. Volgens het ACV neemt de regering maatregelen die ze niet kan uitvoeren en zijn de ambtenaren daarvan de dupe "welk niveau ze ook hebben".