Wallonië en Franse gemeenschap subsidiëren mazout voor scholen

De Franse gemeenschap en het Waals gewest trekken respectievelijk 3 en 1,32 miljoen euro uit om de gevolgen van de hoge stookolieprijzen te milderen voor de scholen en de non-profitsector. Zo hebben de twee minister-presidenten, Marie Arena en Elio Di Rupo, dinsdag in een mededeling laten weten.

Belga

De bedragen komen bovenop de enveloppe van de federale regering, zo benadrukken de regeringeleiders. De regeringen van de Franse gemeenschap en het Waalse gewest willen met hun beslissingen een deel van de meerkost op zich nemen die scholen en instellingen uit de non-profit moeten betalen door de scherpe verhoging van de brandstofprijzen.

Arena en Di Rupo hopen dat ze morgen/woensdag een akkoord kunnen sluiten met de federale regering om de maatregel zo snel mogelijk te kunnen laten ingaan. De voorbije weken was er een polemiek ontstaan tussen minister-presidente Marie Arena en federaal minister van Financiën Didier Reynders. Deze laatste vroeg een inspanning van de Franse gemeenschap, terwijl Arena zei te wachten op federaal geld. Vlaanderen had eerder al beslist 5 miljoen euro uit te trekken om de hoge stookoliefactuur voor scholen op te vangen.

Aangeboden door onze partners