Staking van Genkse chauffeurs stuurt dienstverlening van De Lijn in de war

De buschauffeurs van de vervoersmaatschappij De Lijn in Genk hebben dinsdag van 12 tot 15 uur het werk neergelegd om het slechte onderhoud van de zogenaamde gelede bussen (harmonicabussen) aan te klagen.

Belga

Aanzet van de actie was een panne van één van de gelede bussen in de voormiddag.

Volgens de chauffeurs hield de directie zich niet aan haar belofte om de bussen naar behoren te onderhouden, aldus vakbondsafgevaardigde Jan Vandeput (CCOD).

In de loop van de namiddag volgde er een onderhoud met de directie van De Lijn. Daar werd de ongerustheid van de chauffeurs op het vlak van onderhoud van de bussen weggenomen, waarna de bussen opnieuw uitreden.

Door de spontane actie van de chauffeurs bleven een aantal reizigers dinsdag wel in de kou staan. Vooral de dienstverlening van De Lijn op het stadsnet van Genk en op twee streeklijnen werd door de actie in de war gestuurd, zo laat woordvoerster Sonja Loos van de Lijn-Limburg weten.

De directie van De Lijn betreurt de actie naar eigen zeggen, temeer die intern opgelost had kunnen worden, zo luidt het. Loos vermeldt ook nog dat De Lijn volgend jaar 20 nieuwe gelede bussen in gans Limburg gaat inzetten.