Vier jaar cel voor drugsdealen met minderjarigen

De strafrechter in Tongeren heeft dinsdag een 45-jarige man uit Opglabbeek veroordeeld wegens het dealen van drugs aan minderjarigen en het inschakelen van minderjarige koeriers. Hij krijgt vier jaar effectieve celstraf en een boete van 5.500 euro.

Belga

De dealer bracht in augustus en september dit jaar in Opglabbeek 275 XTC-pillen, 15 gram speed en een onbekende hoeveelheid vloeibare XTC aan de man. De politie kwam hem op het spoor nadat een aantal minderjarige drugskoeriers in een dancing betrapt werden. Tijdens een huiszoeking trof ze bij de man ook grote hoeveelheden drugs aan.

De rechter tilde bijzonder zwaar aan het feit dat de dealer er niet voor terugdeinsde het goedje aan minderjarigen te verkopen en hen ook inschakelde om drugs aan klanten te bezorgen.

Volgens de rechter waren de feiten bijzonder laakbaar en handelde de dealer enkel en alleen uit winstbejag. Hij kwam niet meer in aanmerking voor uitstel van straf omdat hij al wegens gelijkaardige feiten tot een effectieve celstraf van drie jaar was veroordeeld.