Rechtbank Tongeren: 2 jaar cel voor diefstal bankkaart

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft dinsdag een 47-jarige man uit Milaan bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 24 maanden en een boete van 2.200 euro voor het stelen van een bankkaart en onverzekerd rijden. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Belga

De Milanees stal in de loop van september 2004 een bankkaart van een vrouw uit Genk. Met de bankkaart haalde zijn 26-jarige handlanger zeshonderd euro af en deed voor ruim vijfhonderd euro aankopen. Daarvoor kreeg de man achttien maanden cel en een boete van 1.650 euro. De rechter achtte de handlanger ook schuldig aan het rijden met een onverzekerd en niet ingeschreven voertuig. Daarvoor kreeg hij een extra geldboete van 1.100 euro.

Twee andere medebeklaagden van 28 jaar uit Parijs en Sint-Jans-Molenbeek kregen voor hun betrokkenheid bij de feiten achttien maanden cel en 1.650 euro boete. De rechter beval ook hen onmiddellijk aan te houden. Aan het slachtoffer moeten de vier een schadevergoeding van 1.300 euro betalen. De rechter verklaarde ten slotte nog een vals Roemeens paspoort van de man uit Sint-Jans-Molenbeek verbeurd.