LRM bestempelt aantijgingen van ontslagen boekhoudster als "beneden niveau"

Gedelegeerd bestuurder Roland Aerden van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) wenst naar eigen zeggen niet in te gaan op de aantijgingen van de hoofdboekhoudster bij de LRM die begin juni werd ontslagen.

Belga

De aantijgingen zelf worden door Aerden bestempeld als "laster beneden niveau".

De ontslagen boekhoudster, Alice Steegmans, doet vandaag in de krant De Tijd een boekje open over de gedelegeerd bestuurder en de financieel directeur bij de LRM. Ze beschuldigt hen onder meer van geknoei met de boekhouding, belangenvermenging, het inzetten van arbeiders voor persoonlijke doeleinden en het zich ten onrechte toekennen van allerhande voordelen en extraatjes.

Aerden wijst erop dat de boekhoudster op 1 juni van dit jaar "wegens dringende redenen" ontslagen werd en dat ze hierover een procedure voert via de arbeidsrechtbank.

De boekhoudster schreef daarna een klachtenbrief aan Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V). "Op verzoek van minister Dirk Van Mechelen, de voogdijminister, is dienaangaande een intern en extern onderzoek uitgevoerd, waarvan hem de resultaten zijn bezorgd", aldus nog de gedelegeerd bestuurder. Die wenst verder niet op de resultaten van het onderzoek in te gaan.