Dubbele zelfmoordaanslag op politieacademie Bagdad

Bij de dubbele zelfmoordaanslag gericht tegen een politieacademie in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn dinsdag minstens 36 mensen omgekomen en 72 anderen gewond geraakt.

AP Ned

BR> De aanslagen werden gepleegd door twee mannelijke kamikazes, en dus niet door twee vrouwen zoals eerder werd gemeld.

Een eerste balans, afkomstig van het Amerikaanse leger, maakte melding van minstens 27 omgekomen Iraakse politieagenten en rekruten.

Volgens een nieuw communiqué van het Amerikaanse leger liet een van de kamikazes een springtuig ontploffen in de buurt van een groep leerlingen. De agenten en leerlingen dachten dat het ging om een aanslag en zochten beschutting. Het was toen dat de tweede kamikaze toeslag.

"Minstens 36 politieagenten kwamen om en 72 anderen raakten gewond", aldus een politiefunctionaris.

Volgens het Amerikaanse leger "bevond er zich op het moment van de aanslag geen enkele Amerikaanse militair in de academie. Wel raakte een Amerikaanse ondernemer gewond".

Het is de tweede keer in een week tijd dat de Iraakse strijdkrachten zware verliezen lijden. Zaterdag werden nog 19 Iraakse soldaten gedood bij gevechten met rebellen in Adhaim, zo'n 100 kilometer ten noorden van Bagdad.