Brutale overval op KBC-kantoor in Laakdal

Dinsdag in de vooravond is in Laakdal een KBC-bankkantoor overvallen. Twee bedienden raakten hierbij lichtgewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis, dat meldt de politie van Geel.

Belga

Twee mannen van Noord-Afrikaanse afkomst stapten rond 17 uur het bankkantoor op de Oude Gielsebaan binnen. Het duo was ongemaskerd, maar wel in het bezit van een vuurwapen en bedreigde hiermee de kantoorbedienden.

Tijdens schermutselingen tussen beide partijen die volgen, slaagden de kantoorbedienden erin om het vuurwapen van de overvallers af te nemen. Het tweetal sloeg aanvankelijk te voet op de vlucht in de richting van Averbode, maar een getuige verklaarde iets verder rond hetzelfde tijdstip bijna van de weg gereden te zijn door een donkere en zware BMW. De politie vermoedt dat dit het vluchtvoertuig van de overvallers betreft.

De overvallers slaagden er niet in om iets buit te maken en één van de overvallers is tijdens de schermutselingen met de bedienden zeker gewond geraakt aan het hoofd. Twee kantoorbedienden raakten eveneens lichtgewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis van Geel.