Carl De Schutter komt voorloping niet voorwaardelijk vrij

Carl De Schutter, veroordeeld tot 25 jaar celstraf voor de moord op Karel Van Noppen, zal de eerste maanden de gevangenis niet verlaten.

Belga

Hij verscheen vandaag voor het personeelscollege van de gevangenis in Brugge. Maar daar werd vastgesteld dat zijn dossier voor voorwaardelijke invrijheidsstelling niet volledig is.

"Wellicht beslist het college om pas binnen zes maanden een advies uit te brengen in het dossier. Hierdoor kan Carl De Schutter voorlopig niet voor de commissie voorwaardelijke invrijheidsstelling verschijnen", legt de raadsman van De Schutter, meester Vincent Vereecke, dinsdagavond uit. "Het personeelscollege van de Brugse gevangenis beslist pas dinsdagavond en zal die beslissing woensdag aan mijn cliënt meedelen. Het college liet bovendien verstaan dat Carl De Schutter nog niet voldoende straf heeft uitgezeten om aan de tijdsvoorwaarden van een voorwaardelijke invrijheidsstelling te voldoen. Daarnaast moeten nog elementen over zijn reclassering worden toegevoegd".

Eerder verkreeg Carl De Schutter al van de kortgedingrechter dat de Belgische staat een dwangsom werd opgelegd van 30.000 euro om vaart te zetten achter de vervollediging van zijn dossier over zijn eventuele voorwaardelijke invrijheidsstelling. Bij een tweede gelijkaardige procedure ving hij bot.