Personeel Sony keurt akkoord herstructurering goed

Het personeel van de Sony-vestigingen in Londerzeel en Zaventem heeft maandag met een meerderheid van 86 procent het sociaal plan goedgekeurd dat directie en vakbonden opstelden voor de herstructurering, waarbij 119 personen ontslagen worden en 130 outgesourced naar een andere werkgever.

Belga

In totaal werken bij Sony 600 personen.  Het sociaal plan biedt arbeiders en bedienden, zoals de vakbonden eisten, dezelfde voordelen. Voor de berekening van de opzeggingsvergoedingen wordt een verbeterde Claeys-versie gehanteerd en bovenop nog extra-vergoedingen uitgekeerd. Er is ook outplacement voorzien voor wie ontslagen wordt. Bij het ministerie van tewerkstelling wordt een aanvraag tot brugpensioen ingediend voor allen die tot december 2008 52 worden.  Voor wie bij Sony aan het werk blijft en in de periode tot december 2008 om economische redenen ontslagen zou worden, blijft het sociaal plan gelden. Sony biedt dit voordeel ook aan wie geoutsourced wordt naar een andere werknemer. Het callcenter van Zaventem komt in handen van Citel en de herstellingsdienst van Londerzeel gaat naar de Franse groep SBE. Wie niet naar deze werkgever wil overstappen, kan ook vrijwillig vertrekken. Ook in dit geval zijn financiële vergoedingen voorzien.

 Ondanks de massale goedkeuring voorziet vakbondsvrouw Annie Kerkhove (LBC) toch nog problemen. "Sinds het afronden van de onderhandelingen heeft de directie nog verbeteringen aangebracht voor degenen die in Londerzeel niet naar SBE willen overstappen. Zij krijgen de keuze om in de collectieve ontslagregeling terecht te komen. Het is te verwachten dat het personeel van het callcenter in Zaventem protest zal laten horen omdat men dit eveneens geëist had. Ten tijde van de stemming was men in Zaventem niet op de hoogte van de verbetering in Londerzeel. Er zal inventiviteit nodig zijn om dit op te lossen", aldus Kerkhove.