Carjackers slaan met blauw zwaailicht toe in Riemst

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag op de Maastrichtersteenweg (de baan van Maastricht naar Tongeren) in Riemst een Mercedes gecarjackt.

Belga

De bestuurder was een man uit Maastricht, die richting Tongeren reed. De carjackers gebruikten een blauw zwaailicht om de bestuurder tot stilstand te brengen. Rond 0.45 uur kwam een donkerkleurige Opel Vectra met Nederlandse nummerplaten achter de Mercedes rijden. De bestuurder van de Opel knipperde met de lichten. De Maastrichtenaar reed door, totdat hij een blauw zwaailicht zag en aan een politiecontrole dacht. Hij zette zijn Mercedes aan de kant. Daarop werd hij door een gemaskerde man met een pistool uit zijn wagen getrokken. De carjackers, die met ongeveer vier waren, reden weg met de Opel en de Mercedes.

Tien minuten later aan de rode lichten van het kruispunt van de Maastrichtersteenweg bij het gemeentehuis in Riemst werd een vrouw in haar Volkswagen Golf verrast door een man met een bivakmuts en pistool die plotseling haar portier opentrok. De vrouw begon te schreeuwen. De carjacker sleurde haar uit de auto. In het Frans vroeg de dader om geld en haar handtas. De vrouw, die op de grond terechtkwam, verzette zich hevig. De dader rukte haar juwelen los.

De carjackers wilden met haar auto wegrijden, maar tijdens de schermutseling was de sleutel in het contact afgebroken en de motor stilgevallen. De daders reden weg in onbekende richting. Het onderzoek is in handen van de federale recherche van Tongeren.