Partijbestuur Spirit stapt op na onenigheid in Beringen

Volgens Yücel Kahraman, ex-voorzitter van Spirit Beringen, is samen met hem het hele bestuur opgestapt omdat Spirit-senator Lionel Vandenberghe zijn sympathie zou betuigd hebben aan de leden van de organisatie Kongra-Gel. “Konga-Gel is door de Europese gemeenschap opgenomen in de lijst van terroristische organsaties en haar activiteiten zijn verboden op Europees grondgebied,” beweert Kahraman.

jforier

“Toen ik op de algemene vergadering van Spirt-Beringen een toelichting gaf over de reden van mijn ontslag, is de voltallige afdeling me gevolgd.”

Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke die sedert oktober in Koersel woont, relativeert deze uitspraak. “Kahraman is om persoonlijke redenen opgestapt omdat hij het oneens was met een uitspraak over de Turks-Armeense kwestie. Samen met hem hebben nog twee bestuurs-leden hun ontslag ingediend. Na die kleine strubbeling heeft de afdeling even stilgelegen maar ondertussen leeft ze meer dan ooit. We zijn volop aan het werken aan de vorming van een nieuw bestuur. Binnenkort mogen enkele opmerkelijke acties verwacht worden.”