Centerparcs: sociale onrust in Lommel en Peer

In de vestigingen van Centerparcs in Lommel en Peer heerst sociale onrust tengevolge van de stukgelopen onderhandelingen in het kader van een sociaal plan voor de 26 voltijdse equivalenten die bij de vakantiegroep in Limburg moeten afvloeien.

Belga

 Het voorstel van sociaal plan van de directie is de bonden alvast in het verkeerde keelgat geschoten. Zij beslissen vanavond op een personeelsvergadering of ze al dan niet tot acties zullen overgaan, zo zegt vakbondssecretaris Willy Timmermans van ACV Voeding en Diensten.  De vakbonden verlieten gisteren/dinsdag de onderhandelingstafel, onder meer omdat het voorstel van de directie inzake opzegvergoedingen totaal ontoereikend werd bevonden. Timmermans bestempelt het voorstel zelfs als een "regelrechte oorlogsverklaring".  De bonden hebben de directie nu voor een ultimatum geplaatst. Indien zij tegen 18 uur vanavond niet met een beter voorstel op de proppen komen, volgen er vanaf vrijdag zo goed als zeker acties, zo luidt het.

De vakbonden willen zoveel mogelijk naakte ontslagen vermijden, onder andere door middel van interne mutaties. Ze willen daarnaast ook behoorlijke opzegpremies en een regeling outplacement.  Naast een sociaal plan wordt er op dit ogenblik ook een CAO rond werkzekerheid onderhandeld. De bonden vragen dat de directie voor de blijvers werkzekerheid tot eind 2007 garandeert, op straffe van een boete.