Engeltjes nemen vliegende start

ANTWERPEN -

Het woord 'hemels' gaat wat ver om de nieuwe VT4-serie 'Engeltjes' te beschrijven, maar wat de pilootfilm maandag in petto had, kan gerust de vergelijking doorstaan met de talloze - veel duurdere - Amerikaanse ziekenhuisbroertjes.

S.V.

BR>Alleen, 'Engeltjes' is geen ziekenhuisreeks. Althans niet volgens regisseur Peter Simons. Kan wel zijn, maar de vier nagenoeg onbekende engeltjes Maya, Circé, An en Cindy liepen in de pilootaflevering van het VT4-paradepaardje toch vooral rond in witte jassen, en niet in jeans of T-shirt. Het ziekenhuis nam een centrale rol in, niet het huis dat de vier met de ideale huisman Do (Peter Michel) delen.

Overigens is de cast mooi uitgebalanceerd. Het jonge geweld zorgt voor een fris geluid, ervaren rotten als Gilda De Bal en Vic Dewachter voor een prima tegengewicht. Vooral Maya Moreel als de plichtsbewuste Hanneleen lijkt een naam om te onthouden. Alleen is het wel jammer dat Vic Dewachter - vooraf toch uitgespeeld als publiekslokker - al na één aflevering uit de reeks wordt geschreven.

Niettemin blijf je als kijker niet onbewogen bij de problemen waarmee de jongedames zich geconfronteerd zien. De knappe acteerprestaties, de intrigerende wendingen en de prima muziek geven je nauwelijks de tijd om even op adem te komen. Ook al is het verhaal niet altijd even geloofwaardig. Een operatie die halfweg wordt onderbroken omdat de verlichting het laat afweten, een vader die ongemerkt zijn eigen baby met een andere kan wisselen, het lijkt weinig waarschijnlijk.

Hoe dan ook, de nieuwe 'Engeltjes' staan sterk genoeg in hun schoenen om de honger naar een topper van eigen bodem bij VT4 te kunnen stillen. Alleen is het te hopen dat de toch wel grote verwachten hun frêle vleugeltjes niet verbranden.