Straatprostituees aan de slag in Sint-Truiden

Op de Chaussée d’Amour in Brustem zijn almaar vaker straatprostituees aan de slag. Deze dames zitten dus niet achter glas in een bar, maar tippelen gewoon op straat. Het gaat vooral om Oost-Europese meisjes die op enkele tientallen meters daar vandaan nauwlettend in het oog worden gehouden door hun pooiers.

jforier

Op de Luikersteenweg in Brustem Sint-Truiden werkt het gros van de meisjes van plezier in één van de 45 prostitutiebars. Klanten kunnen daar zelfs een bubbelbad nemen. Ondanks al die luxe gaat het niet zo goed met de business in de raamprostitutie want naast de concurrentie van dames die privé ontvangen, duiken meer en meer tippelaarsters op de Chaussée d’Amour op.

“Telkens ze in de grootsteden ingrijpen tegen de straatprostitutie verplaatst het fenomeen zich naar andere buurten,” zegt Ghislain Missotten, uitbater van de Angelbar op de Luikersteenweg. In het verleden kregen wij al vaker te maken met tippelaarsters die in de buurt van de bars hun graantje probeerden mee te pikken. Het gaat hier dan vooral om meisjes uit de Oostbloklanden die onder dwang van pooiers werken. Daarbij is straatprostitutie de laagste en meest kwetsbaarste vorm van prostitutie waarbij elke vorm van hygiëne taboe is,” weet Missotten. “25 km verderop, in het Luikse kan ik zo een tiental straten aanwijzen waar het vol zit met straatprostituees. Telkens ze daar met te veel zijn, verhuist een deel van de meisjes naar andere plekken. Trouwens in Sint-Truiden kun je op meerdere plaatsen langs de straat een prostituee oppikken,” besluit Missotten.

“Het aantal tippelaarsters hier kun je echt niet vergelijken met Antwerpen,” zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “Prostitutie moet in bepaalde omstandigheden kunnen, als het maar gecontroleerd gebeurt.” In het verleden is de politie al opgetreden tegen straatprostitutie en zijn er al dames opgepakt.

Aangeboden door onze partners