De Backer: "Nog niet aan opvolging De Cauwer gedacht"

José De Cauwer stapt op 31 december op als bondscoach van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB). Daar wisten ze dat er belangstelling was voor De Cauwer, maar toch komt het ontslag nog onverwacht, geeft KBWB-voorzitter Laurent De Backer toe.

Belga

Daarom staat er ook nog geen opvolger klaar. "Ook al was er al enkele keren over de toekomst van José De Cauwer gesproken, toch komt dit ontslag voor ons nog onverwacht. Het is met pijn in het hart dat we afscheid nemen van José. Zijn grootste kwaliteit was team building. De WK-titel van Tom Boonen vorige zondag in Madrid was er het beste voorbeeld van. Daarom kan ik niet anders dan hem bedanken voor alles wat hij in die acht jaar gedaan heeft voor de bond, niet in het minst voor de structuur die hij binnengebracht heeft", aldus De Backer.

"Zaak wordt nu natuurlijk het vinden van een opvolger. We hebben de tijd nog niet gehad om daarover te spreken. Laat staan dat we al een opvolger hebben. Juniorescoach Carlo Bomans doorschuiven en een andere coach voor de jongeren zoeken zou een mogelijkheid zijn. Maar we moeten ook nadenken over het feit of we de functie van prof- en beloftencoach niet moeten ontdubbelen. We weten de komende weken wat ons te doen staat."