Belgisch team ontvangt 500.000 dollar voor borstkankeronderzoek

Het team van professor Martine Piccart van het Brusselse Jules Bordet Instituut ontvangt een beurs van 500.000 dollar - dit is 416.250 euro - voor de uitbouw van het internationaal onderzoek naar borstkanker.

Belga

De beurs wordt vrijdag officieel overhandigd door de Bristol-Myers Squibb Foundation, een stichting die het farmaceutische bedrijf Bristol-Myers Squibb heeft opgericht om het wetenschappelijk onderzoek te bevorderen.

Piccart is professor in de oncologie aan de Université Libre de Bruxelles en hoofd van de dienst Geneeskunde van het Instituut Jules Bordet: "Uit cijfers van 1998 bleek dat in België in dat jaar bij 6.628 vrouwen borstkanker was vastgesteld. In dat jaar waren er ook 2.416 overlijdens ten gevolge van borstkanker", vertelde Piccart. Wereldwijd wordt jaarlijks bij één miljoen vrouwen borstkanker ontdekt, en zijn er elk jaar 400.000 overlijdens". Prof. Piccart en haar team houden zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe synergieën tussen het klinisch en translationeel onderzoek, dit is het vertalen van wetenschappelijke research naar klinische toepassing.