I-city start in Grenslandhallen met virtuele beurstoepassing

De initiatiefnemers van I-City, het eerste grootstedelijk hotspotproject dat momenteel in de steden Hasselt en Leuven uitgetest wordt, en de verantwoordelijken van de Grenslandhallen in Hasselt hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten waarbij de eerste concrete verwezenlijking van I-City op de IRC Businessmarkt kan uitgetest worden. De IRC Businessmarkt gaat morgen officieel van start in de Grenslandhallen.

Belga

Het gaat om een handcomputer of personal digital assistant (pda) waarbij handelaars die de beurs in de Grenslandhallen aandoen, een elektronische beursgids in handen krijgen. De zakenmensen zullen een handcomputer op de beurs kunnen lenen die hen meer informatie geeft over waar welke stand van welk bedrijf gevestigd is, achtergrondinformatie van bedrijven en informatie rond clusters van bedrijven, zo maakte communicatieverantwoordelijke Werner Couck op een persconferentie in Hasselt bekend.

Gebruikers van de pda kunnen de contactgegevens van elke standhouder opvragen. Voor pda's die een link kunnen leggen met draadloos internet, is het zelfs mogelijk om rechtstreeks een e-mail naar de gewenste standhouder te sturen, zo zegt Couck. De informatie die op de elektronische beursgids te vinden is, zal ook constant aangevuld worden met de laatst beschikbare informatie.

De organisatoren denken er ook aan om de elektronische gids in te schakelen op een dierenhappening die in december in de Grenslandhallen plaatsvindt.

I-City bestaat uit een samenwerkingsverband tussen uitgeversmaatschappij Concentra, Siemens, Microsoft, Telenet, Fujitsu-Siemens en de Vlaamse regering. Op dit ogenblik zijn 4.000 testgebruikers, onder wie 2.000 in Hasselt, de geselecteerde digitale toepassingen en mogelijkheden via een zakcomputer uit aan het te testen.