Rechtbank Tongeren: twintig maanden cel voor leden van tabaksbende

Vijf leden van een inbrekersbende die het vooral op tabakswaren gemunt had, hebben donderdag van de rechtbank van Tongeren tot twintig maanden celstraf opgelegd gekregen. De bende pleegde eind 2003, begin 2004 minstens een vijftiental inbraken in Midden-Limburg, vooral in krantenwinkels en benzinestations, waarbij ze voor zo'n 180.000 euro aan tabakswaren en grote sommen cash geld wisten te ontvreemden.

Belga

Een 37-jarige Nederlander, zonder gekende woonplaats, kreeg bij verstek 20 maanden celstraf. Een 32-jarige Belg van Nederlandse afkomst werd tot 15 maanden celstraf veroordeeld. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van beiden. Twee andere bendeleden van 33 en 41 jaar uit Nederland kregen elk een gevangenisstraf van 10 maanden, een 24-jarige man uit het Nederlandse Roermond zes maanden. Eén beklaagde werd bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken.

Zes andere betrokkenen in deze zaak werden eind juni reeds veroordeeld. De zaak van de beklaagden die vandaag terechtstonden, werd daarvan afgesplitst omdat er onzekerheid was over hun correcte dagvaarding. In juni kreeg het kopstuk van de bende, een 24-jarige man van Joegoslavische afkomst uit Maasmechelen, 42 maanden celstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer