Wagen Mussolini wordt geveild op eBay

Een Lancia Astura uit 1939 die speciaal geproduceerd werd voor de Italiaanse dictator Benito Mussolini, gaat deze week op het internet onder de hamer. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere Canadese woensdag.

Belga

De wagen wordt door de stichting SickKids beschreven als "een voortreffelijk staaltje van Italiaans vakmanschap". De niet-gouvernementele organisatie uit Canada biedt het voertuig te koop aan op de veilingsite eBay. De opbrengst gaat integraal naar een goed doel.

De wagen heeft "donkerblauwe lederen zetels" en "een reeks functionele opbergvakjes verspreid over de zitruimte zowel voor- als achteraan de wagen". De wagen behoorde tot 1962 tot de collectie van een automuseum in Niagara Falls en werd door een privé-verzamelaar aan SickKids geschonken.

De veiling begint op 30 september en wordt tien dagen later afgesloten. Iedereen kan een bod doen. Volgens verschillende Italiaanse mediaberichten zou het openingsbod 500.000 euro bedragen.

In mei werd de vroegere wagen van paus Benedictus XVI, een zes jaar oude Volkswagen Golf, eveneens op eBay verkocht. Die bracht toen 188.938,88 euro op.