Oostenrijks bondscoach Krankl neemt ontslag

Twee dagen nadat de Oostenrijkse Voetbalfederatie (OFB) aankondigde dat zijn eind dit jaar aflopende contract niet zou verlengd worden, hield bondscoach Hans Krankl de eer aan zichzelf. Woensdag meldde de OFB dat de 52-jarige Krankl, die in januari 2002 overnam van de Kroaat Otto Baric, met onmiddellijke ingang zijn post verlaat.

Belga

De voormalige Europese topschutter van Barcelona (1978) zal dus niet meer aan het roer staan van Oostenrijk tijdens de laatste twee wedstrijden in kwalificatiegroep 6 voor de Wereldbeker 2006, op 8 oktober in Engeland en op 12 oktober thuis tegen Noord-Ierland. Oostenrijk verloor in september alle kansen voor deelname aan het WK na een 0-0 gelijkspel in Azerbeidzjan en 3-2 verlies in Polen.

Krankls vermoedelijke opvolger wordt Josef Hickersberger, de huidige coach van Rapid Wenen, tegenstander van Club Brugge in de Champions League.

De opvolger staat voor geen simpele opdracht: Oostenrijk klaarstomen voor het Europees kampioenschap 2008, dat samen met Zwitserland wordt georganiseerd.