Marc Herremans verliest uitkering

Triatleet Marc Herremans is zijn maandelijkse uitkering van 600 euro kwijt. Bovendien eist het het RIZIV dat hij 14.597 euro uitkeringsgeld terugbetaalt.

kdriessens

BR>

Het Riziv begon in april een onderzoek naar de inkomsten van de mindervalide sportman, die na zijn ongeval uitkeringsgerechtigd werd. Inspecteurs vielen eerst binnen bij enkele sponsors. Nadien gingen ze bij bedrijven en organisaties langs, waar Herremans voordrachten gaf.

In augustus werd Herremans op het matje geroepen in Antwerpen. De boekhouding van zijn bvba is echter nooit ingekeken. Daaruit blijkt volgens Herremans dat hij onbezoldigd is en dat de inkomsten dienden voor zijn sportbeoefening.

Nu krijgt hij toch de rekening gepresenteerd omdat hij onterecht een maandelijkse uitkering van ongeveer 600 euro zou hebben gekregen. De hoofdreden is dat hij voor al zijn activiteiten de toelating had moeten vragen. Hij moet de 14.597 euro voor 22 december terugbetalen maar gaat in beroep. “Ik kan haast niet geloven dat dit toeval is. Ze willen me treffen vlak voor mijn deelname aan de Ironman in Hawaï”, reageert Herremans zelf.

In januari 2002 viel Herremans tijdens een fietstraining op Lanzarote. Hij raakte verlamd vanaf zijn borst. Hij beëindigde intussen al tweemaal de Ironman en zette het fonds To Walk Again op om het onderzoek naar ruggenmergletsels te ondersteunen.