Belgacom bereikt voorakkoord met twee vakbonden

Belgacom heeft vanmiddag bevestigd dat het een voorakkoord heeft bereikt met twee van de drie vakbonden (ACOD/CGSP en ACLVB/SLFP) tijdens de onderhandelingen over de organisatie van het werk in de onderneming.

Belga

"De onderhandelingen over de toekomst van het bedrijf gingen dinsdagavond door tot de finish", aldus Belgacom in een communiqué." De directie vertrouwt erop dat het mogelijk is gezonde oplossingen te vinden voor Belgacom en sociaal aanvaardbare voor de medewerkers", voegde die daar aan toe.

De socialistische en liberale vakbonden zullen het voorakkoord in oktober voorleggen aan hun achterban. De Raad van Bestuur buigt zich op 29 oktober over het akkoord. "Pas nadien kan het officieel worden goedgekeurd, tijdens een paritair comité voorzien voor half november", vervolgt de onderneming zonder meer details vrij te geven over concrete maatregelen.

ACV-Transcom verliet dinsdagavond de onderhandelingstafel. ACOD en VSOA besloten de gesprekken wel voort te zetten.

Vakbonden en directie proberen al sinds het begin van de maand een akkoord te bereiken over een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen, wat kan leiden tot het ontslag van een vijftigtal werknemers en het "in disponibiliteit" plaatsen van 400 à 500 anderen, die het statuut van ambtenaar hebben.