Philips investeert 35 miljoen euro in vestiging Turnhout

Philips gaat de eerstvolgende jaren 35 miljoen euro investeren in de vestiging in Turnhout. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Belga

De investeringen komen er met het oog op de productie van zogenaamde Mastercolour-lampen.

Het nieuwe investeringspakket werd aangekondigd ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Philips-Turnhout, dat zich heeft gespecialiseerd in verlichting en zegt een wereldcentrum te zijn voor de innovatie en productie van hogedruk-ontladingslampen en metalen onderdelen voor lampen.

Met de investeringen gaat Philips-Turnhout Mastercolour CDM-lampen maken, waarbij CDM staat voor Ceramic Discharge Metalhide. De lampen maken gebruik van een keramische ontstekingsbuis en onderscheiden zich door hun kleurweergave en -stabiliteit. Ze hebben ook een lager energieverbruik en een langere levensduur dan andere types ontladingslampen, aldus het bedrijf.

Mastercolourlampen worden volgens Philips steeds meer gebruikt voor binnenverlichting, met name in winkels. De aangekondigde investeringen zullen in de periode 2005-2007 worden gerealiseerd. Bij Philips in Turnhout werken zo'n 2.500 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer