Minister Peeters wil nieuwe analyses grondwater Brakelbos

Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Kris Peeters (CD&V) heeft opdracht gegeven aan de leefmilieuadministratie om de gevolgen voor het Vlaamse Gewest van het stort in het D'Hoppebos van Vloesberg, op Waals grondgebied, op de voet te volgen.

Belga

Hij heeft ook contact opgenomen met zijn Waalse collega Benoit Lutgen (cdH) om aan te dringen op maatregelen betreffende de sanering van de stortplaats. Dat meldt minister Peeters woensdag in een persbericht.

Minister Peeters heeft opdracht gegeven aan de afdeling Water van de milieuadministratie om bijkomende monsters te nemen en om de loop van de grondwaterstromingen in het gebied rond het D'Hoppebos beter te onderzoeken. Daarmee wil de milieuminister de precieze oorzaak van de verontreiniging kunnen vaststellen.

Uit analyses in het voorjaar van 2005 werd volgens de minister namelijk in twee van de drie peilputten in het Brakelbos een ernstige vervuiling met lood vastgesteld evenals een lichtere vervuiling met koper, nikkel en arseen.

Het D'Hoppebos bevindt zich op Waals grondgebied, maar het illegale stort zou het grondwater in de buurt van het Brakelbos, op Vlaams grondgebied, vervuilen.