Blair wijst vraag om Britse terugtrekking uit Irak van de hand

Niks nieuws onder de zon dinsdag op het jaarlijkse congres van de Britse Labourpartij in Brighton. Premier Tony Blair wees de groeiende vraag van de publieke opinie om de Britse troepen uit Irak terug te trekken, nog maar eens van de hand. Hij verdedigde ook de nauwe relaties met de VS.

Belga

De VS moeten de "sterkste bondgenoot" van Groot-Brittannië blijven, luidde het in een speech. Volgens Blair is het de bedoeling van "de terroristen" in Irak om de verkiezingen van december "te doen mislukken". "De manier om hen te stoppen is niet door terug te trekken, maar hen het hoofd te bieden", aldus de Britse eerste minister.

Blair riep de Labour-leden op de uitdagingen van een "snel veranderende wereld" aan te pakken. Groot-Brittannië lijdt niet aan de "malaise" van Frankrijk of de "Angst" van Duitsland, maar moet zijn traditionele waarden wel aanpassen aan de moderne tijden, klonk het. Terwijl landen als India en China de kansen van de globalisering grijpen, zou het voor het Westen verkeerd zijn om "het ritme van de verandering te ontkennen", aldus Blair.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer