IBF lichtgewichten: Levander Johnson bezweken aan blessures

De Amerikaanse bokser Levander Johnson is donderdag in het universitair medisch centrum van Las Vegas bezweken aan de hersenbloeding die hij opliep bij zijn IBF-titelgevecht bij de lichtgewichten tegen de Mexicaan Jesus Chavez.

Belga

Volgens Bill Pellegrino, hoofdverpleger van het medisch centrum, overleed Johnson donderdagnamiddag op de afdeling intensieve zorgen. De exacte oorzaak van zijn overlijden werd nog niet bepaald, en in de komende dagen zou er nog een autopsie kunnen volgen, voegde Pellegrino er nog aan toe.

De 35-jarige Johnson verloor zaterdag in het MGM-hotel in Las Vegas zijn IBF-titel bij de lichtgewichten aan Chavez. In de 11e ronde legde de scheidsrechter de kamp stil, nadat Johnson via een slagenregen tegen het hoofd in de touwen was beland en geen enkel gebaar meer kon maken.

Johnson verliet wel geheel op eigen kracht de ring, maar verloor het bewustzijn in de kleedkamers en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij 40 minuten later door chirurg Bill Smith gedurende anderhalf uur werd geopereerd. Bij de operatie werd Johnsons schedel doorboord om de druk op de hersenen te verminderen én om een bloedklonter weg te halen. De bokser werd daarna in een kunstmatige coma geplaatst.

Chavez, die zaterdag nog had verklaard: "Ik heb hem echt vernietigd. Ik voel me als een kampioen", kwam naar het ziekbed van zijn tegenstander. "Mijn medeleven gaat uit naar Levander Johnson en zijn familie", vertelde de Mexicaan. "Het is erg hard te denken dat zoiets kan gebeuren. Het is erg moeilijk voor mij als ik er aan denk dat dit is kunnen gebeuren in een kamp die ik heb gewonnen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer