"Wardje" brengt kleuters in contact met wereld van technologie

"Wardje" is de eerste uitgave in een reeks prenten- en leesboeken die het IMEC-onderzoekscentrum uit Heverlee en de RVO-Society (ex-Stichting Roger Van Overstraeten) zullen uitbrengen om kleuters van 3 tot 6 jaar in contact te brengen met de wereld van de hightech. Het boekje werd vrijdag voorgesteld.

Belga

"Wardje" vertelt het verhaal van een konijntje dat doof is, maar met behulp van de informatie- en communicatietechnologie - meer bepaald een cochleair implantaat - weer zal kunnen horen en een normaal leven leiden.

Samen met het boekje werd een educatief pakket ontwikkeld rond geluid en technologie, waarmee leraars en kinderen in de klas aan de slag kunnen gaan. Het boekje werd geschreven door Brigitte Minne en geïllustreerd door Jan De Kinder en uitgegeven door De Eenhoorn.

Met deze en volgende uitgaven willen IMEC en de RVO-Society al op jonge leeftijd de interesse voor technologie opwekken. Alhoewel de meeste mensen in contact komen met technologie blijft het een "zwarte doos" die interessant overkomt, maar ontoegankelijk is omdat het de betrokkenen een minimum aan technologische kennis ontbreekt, zo luidde het. Het gevolg hiervan is onder meer een verdere daling van het aantal jongeren dat een technologische studierichting volgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer