Gratis binnen op expo over 175 jaar scheiding Noord-Zuid

Belgische bezoekers van de tentoonstelling "Broedertwist: België en Nederland en de erfenis van 1830" krijgen de komende maanden gratis toegang tot het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Belga

"Dat doen we om het weer goed te maken", aldus adjunct-directeur C. de Mooij vrijdag tijdens een voorbezichtiging. De Mooij verwees met de kwinkslag naar het gewelddadige verleden tussen Nederland en zijn Zuiderburen. In 1830 kwamen de Belgen in opstand tegen koning Willem I en scheidden ze zich af van Nederland. België en Nederland gingen als onafhankelijke staten verder na een hevige onderlinge strijd.

Ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum van de scheiding hebben het Noordbrabants museum en het stedelijk museum Vander Kelen-Mertens in Leuven samen de expositie gemaakt. De tentoonstelling is vanaf zaterdag 24 september tot en met 8 januari te zien in Den Bosch en verkast daarna naar Leuven.

Het Noordbrabants Museum hoopt op 25.000 tot 30.000 bezoekers. De gratis entree voor mensen die een Belgische identiteitskaart kunnen voorleggen is een ludiek lokkertje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer