Parket Tongeren in beroep tegen twee vonnissen in zedendossiers

Het parket van Tongeren tekent hoger beroep aan tegen twee vonnissen van de Tongerse strafrechter, die donderdag en woensdag uitgesproken zijn in twee dossiers van zedenfeiten.

Belga

Dat maakte perswoordvoerder Michel Zegers vrijdag bekend. Het parket is van oordeel dat de strafmaat in beide vonnissen te licht is. Donderdag veroordeelde de Tongerse strafrechter een 56-jarige man uit Opglabbeek tot een celstraf van drie jaar voor de verkrachting en aanranding van een achtjarig meisje in mei 2004.

De rechter verleende de man uitstel van straf voor het gedeelte dat hij al in voorlopige hechtenis uitzat. Het uitstel is gekoppeld aan voorwaarden. Hij moet zich psychiatrisch laten begeleiden en de rechter legde hem een contactverbod met het slachtoffer op.

Woensdag werd een 29-jarige Genkenaar veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan 30 maanden met uitstel, wegens seksueel misbruik van zijn twee minderjarige nichtjes. Hij moest zich wel aan voorwaarden houden, zoals het zich laten begeleiden voor zijn afwijkend seksueel gedrag en geen contact meer hebben met de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer